Sočni čupavci
Ingredients:
Biskvit
» 6 jaja
» 6 žlica šećera
» malo limunove korice ili 1 limun šećer
» 8 žlica brašna (pola meko-pola oštro)
» 50 ml ulja
» 50 ml vode
» 1 prašak za pecivo
Krema
» 200 g tamne čokolade
» 150 g MEGGLE Alpinesse Classic maslaca
» 400 ml MEGGLE trajnog mlijeka
» kokos za ukrašavanje
Preparation:
Biskvit
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Posebno pjenasto istucite žumanjke sa šećerom i limunovom koricom, miksajte nekoliko minuta dok smjesa ne naraste, dodajte brašno, izmiksajte, pred kraj dodajte vodu i ulje te prašak za pecivo. Kratko izmiksajte da se spoji. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. Tepsiju dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenje. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, polako ih pomoću špatule ili kuhače umiješajte u smjesu žumanjaka. Nemojte miješati predugo. Izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 25 minuta. Biskvit malo ohladite prije nego što ćete ga rezati.
Krema i ukrašavanje
Ohlađeni biskvit narežite na željene oblike. Sa strane si pripremite tepsiju na koju ćete stavljati gotove čupavce. Sve sastojke za kremu (osim kokosa) zajedno zakuhajte, maknite s vatre. Ubodite svaku kocku vilicom, zatim uronite u kremu, pa u kokos. Kreme će vam na kraju malo ostati, možda 1 dcl, ali ako napravite manje kreme zadnje kocke nećete imati u što uroniti, a dobar čupavac nećete dobiti ako nije dobro uronjen u kremu.