Prava privatnosti

Zahvaljujemo se na vašem interesu za naš portal na www.meggle.hr kao i za našu kompaniju. Zaštitu vaših osobnih podataka koji su prilikom posjeta našem portalu prikupljeni, obrađeni i korišteni shvaćamo vrlo ozbiljno. Usvojili smo tehničke i organizacijske korake da bismo osigurali da naša kompanija kao i naši vanjski pružatelji usluga poštuju odredbe Zakona o zaštiti podataka. U ovom dijelu naše stranice, želimo vas obavijestiti o opsegu, prirodi i namjeni prikupljanja i korištenja osobnih podataka koje podijelite s nama te o njihovoj obradi i primjeni.

1. Prikupljanje i obrada podataka

„Osobni podatci” znače informacije o vama kao pojedincu. Oni uključuju pojedinosti kao što su ime, adresa, telefonski broj i e-mail adresa.

Općenito, možete posjetiti našu mrežnu stranicu bez potrebe da ostavite bilo kakve osobne podatke – npr. kada jednostavno želite saznati više o našim proizvodima klikom na odgovarajuće stranice. Na ovaj način bilježimo svako pristupanje našoj mrežnoj stranici i svako preuzimanje datoteka pohranjenih na našim mrežnim stranicama. Tako evidentirani log zapisi upotrebljavaju se u internim sustavima i statistici. Naši log zapisi bilježe nazive datoteka kojima se pristupa, datum i vrijeme pristupa, količinu prenesenih podataka, je li pristup bio uspješan, internetski preglednik i domenu koja se upotrebljava za ovaj pristup. Ovaj proces ne prenosi nikakve osobne podatke s računala, a podatci koje sustav zabilježi, pohranjuju se odvojeno od svih osobnih podataka koje nam date na raspolaganje. Također, bilježimo IP adrese računala koja pristupaju našim stranicama.

U nekim slučajevima, međutim, potrebno nam je vaše ime i adresa i ostali detalji kako bismo osigurali pružanje usluga koje zahtijevate. Ove ostale stavke osobnih podataka evidentiraju se i pohranjuju samo ako ste nam dobrovoljno dali takve informacije – npr. prilikom slanja upita, prilikom prijave na našim stranicama, narudžbom (ili slanjem upita) i tako dalje.

Možete povući svoj pristanak za korištenje vaših podataka u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, molimo da nas kontaktirate.

2. Specifična svrha, korištenje i dijeljenje osobnih podataka

Ako nam date svoje osobne podatke, mi ćemo upotrijebiti takve podatke samo da odgovorimo na vaše upite, da obradimo pitanja o našim uslugama (sudjelovanje u nagradnim igrama i slično), u vezi s vašim povratnim informacijama o kampanjama, ili kako bi vam se omogućio pristup informacijama i ponudama vezanima za pojedine stavke. Svako korištenje vaših podataka mora biti sukladno sa zakonom.
Mi ćemo prikupiti, obraditi i upotrijebiti osobne podatke koje ste nam pružili online isključivo u svrhe o kojima smo vas prethodno obavijestili. Vaši će se osobni podatci prenositi ili priopćiti trećim osobama samo ako je to nužno za obavljanje jedne od djelatnosti navedene u prvom stavku 1, odjeljka 2, npr. za slučajeve ako su društva iz MEGGLE grupe sklopila ugovor s pružateljima usluga (npr. kako bi se isporučila roba koju ste naručili) ili ako ste prethodno pristali na takvu razmjenu podataka. Takvim trećim stranama zabranjeno je korištenje osobnih podataka u druge svrhe.
Naravno, poštujemo vaše želje ako ne želite da se vaši osobni podatci upotrebljavaju za dodatno poboljšanje našeg odnosa s kupcima (a posebno za izravne marketinške svrhe ili istraživanje tržišta).
Osobne podatke o našim klijentima objavit ćemo ako se zakonom ili sudskim nalogom od nas zahtijeva objavljivanje tih podataka. Objavljivanje osobnih podataka također je moguće u slučaju da je to potrebno kako bi se potvrdili ili podržali naši Opći uvjeti poslovanja ili drugi sklopljeni ugovori. Isto vrijedi i u odnosu na pohranjivanje tih podataka.
Nikakvi podatci neće se objaviti za naše komercijalne koristi. Naši zaposlenici i poduzeća koja isporučuju usluge s kojima smo sklopili ugovor o suradnji dužni su potpisati ugovor o povjerljivosti kojim pristaju na poštovanje odredbi hrvatskog Zakona o zaštiti podataka. Sav pristup osobnim podatcima od strane naših zaposlenika ograničen je na zaposlenike kojima je potreban pristup podatcima u pitanju u svrhu obavljanja svojih dužnosti u našoj kompaniji.

3. Brisanje

Vaši osobni podatci koje smo pohranili brišu se u sljedećim slučajevima: ako povučete svoj pristanak za pohranu vaših podataka; ako poznavanje podataka više nije potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su pohranjeni; ili ako je njihovo skladištenje zabranjeno drugom pravnom osnovom – osim u slučajevima kada zakonski rok za držanje takvih podataka zabranjuje brisanje istih. U takvoj situaciji ti se podatci isključuju a ne brišu.

4. Informacije

Prilikom podnošenja zahtjeva u pisanom obliku, rado ćemo vas obavijestiti o podatcima koje smo pohranili o vama.
Činimo sve napore kako bismo osigurali da su poduzete sve tehničke i organizacijske mjere za pohranu vaših osobnih podataka, da su oni sigurni od neovlaštenog pristupa. U e-mail komunikaciji, ne možemo jamčiti da će vaši podatci biti 100 % sigurni: ako nam želite poslati podatke u tajnosti, preporučujemo da to učinite putem pošte.

5. Kolačići

Kada posjetite neku od naših mrežnih stranica, možda ćemo se odlučiti za pohranu podataka na računalu u obliku „kolačića”. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se prenosi na računalo korisnika tijekom posjeta mrežnoj stranici, a zatim se pohranjuje na tvrdi disk računala.

Podatci pohranjeni u tim kolačićima pomažu nam kako bismo vas automatski identificirali sljedeći put kada posjetite naše mrežne stranice te nam omogućuju da su proizvodi i usluge dodatno prilagođeni našim korisnicima – kao što su na primjer jednostavnije opcije izbornika. Kolačići nam pomažu da personaliziramo mrežne stranice prema vašim interesima.

Korisnik može posjetiti naše mrežne stranice bez korištenja kolačića. Ako ne želite da ih vaše računalo prepoznaje tijekom posjeta, možete podesiti svoje računalo da ne sprema kolačiće na tvrdom disku odabirom opcije „Ne prihvaćaj kolačiće” u postavkama preglednika. Za posebne detalje kako to funkcionira, pročitajte upute svojeg dobavljača  internetskog preglednika. Ako ne prihvaćate kolačiće, to može ograničiti funkcionalnost naših proizvoda i usluga.

6. Facebook

Naša mrežna stranica integrira dodatke s društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Možete prepoznati takve dodatke putem Facebook logotipa ili gumba „Like” na našoj mrežnoj stranici. Za pregled Facebook programskih dodataka, molimo posjetite stranicu developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada posjetite našu mrežnu stranicu na www.meggle.hr, dodatak omogućuje izravnu vezu između preglednika i poslužitelja Facebook. U tom procesu, Facebook je obaviješten da ste vi– odnosno vaše računalo i IP adresa – posjetili našu stranicu.

Ako kliknete na Facebook „Like” gumb kada ste prijavljeni u svoj Facebook račun, onda možete sadržaj naših stranica povezati sa svojim Facebook profilom. To omogućuje Facebooku da poveže posjet našim stranicama s vašim korisničkim računom. Izričito vas obavještavamo da, kao pružatelj ove mrežne stranice, nemamo informacije o podatcima koji su poslani Facebooku, ni o načinu na koji ih Facebook upotrebljava. Za detaljnije informacije, pogledajte pravila o privatnosti Facebook na www.facebook.com/about/privacy/.
Ako ne želite da Facebook poveže vaš posjet na naše mrežne stranice s vašim Facebook računom, odjavite se prije toga sa svojeg Facebook računa.

7. Poveznice

Ova pravila o privatnosti ne odnose se usluge koje nude druge tvrtke ili pojedinci, uključujući proizvode ili mrežne stranice.
Kada nudimo poveznice, trudimo se osigurati da te povezniceodražavaju naše Uvjete korištenja i naše sigurnosne standarde. Međutim, ne možemo utjecati na druge pružatelje usluga i prisiliti ih da poštuju naša pravila o privatnosti i sigurnosne standarde. U skladu s tim, pogledajte mrežne stranice tih drugih pružatelja usluga, a osobito pravila o privatnosti objavljene na njihovim mrežnim stranicama.

8. Promjene uvjeta naših pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo na promjenu naše sigurnosne politike i sustava zaštite podataka u slučajevima kada tehnološki napredak to čini nužnim. U takvim slučajevima, također ćemo revidirati uvjete o privatnosti. Stoga vas molimo da uvijek pročitate našu najnoviju inačicu politike privatnosti.

9. Djeca i mladi

Kao opće pravilo, osobe mlađe od 18 godina ne smiju nam dijeliti nikakve osobne podatke bez pristanka roditelja ili skrbnika. Osim toga, izričito izjavljujemo da mi ne zahtijevamo, niti prikupljamo niti dijelimo osobne podatke trećim stranama koji se odnose na djecu i mlade.

10. Odgovorna osoba / pravo na odbijanje / kontakt opcija

U svakom trenutku možete povući svoj pristanak za prikupljanje i pohranu vaših osobnih podataka. Također nas možete kontaktirati ako imate bilo kakvih pitanja povezana s našim pravilima o privatnosti ili ako želite ispraviti ili izbrisati.