
Rajčice punjene ricotta sirom i lososom
Sastojci:
Za rajčice:
» 8 rajčica srednje veličine
» sol
» svježe mljeveni crni papar
» 120 g dimljenog lososa
» 160 g ricotta sira
» 1 jaje
» 1 prstohvat kajenskog papra
» svježe naribani muškatni oraščić
» 1 žlica MEGGLE Premium maslaca
» 1 žlica maslinovog ulja
Za umak:
» 1 mala ljutika
» 4 žlice suhog bijelog vina
» 2 žlice vrhnja
» 60 g MEGGLE maslaca sa začinskim biljem
» sol
» bijeli papar

Priprema:
Operite rajčice i odstranite peteljke. Nakon toga ih zarežite u križ, prelijte kipućom vodom i odmah ih uronite u hladnu vodu. Zatim ogulite rajčice, odrežite im mali poklopac na vrhu i izdubite ih malom žlicom. Unutrašnjost rajčica lagano posolite i popaprite. Za umak, losos izrežite na kockice a ricotta sir pomiješajte s izmućenim jajetom. Lagano umiješajte kockice lososa, začinite muškatnim oraščićem, kajenskim paprom i solju. Smjesu zatim stavite u hladnjak na 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 220°C. Napunite rajčice smjesom ricotte i lososa.
Otopite maslac i maslinovo ulje u vatrostalnoj posudi. Stavite rajčice u vatrostalnu posudu i pecite ih otprilike 15 minuta. Za umak ogulite ljutiku i nasjeckajte ju na kockice. Pirjajte kockice ljutike u vinu dok se smjesa ne smanji na trećinu. Zatim dodajte vrhnje i ostavite da kratko proključa. Miješajući pjenjačom malo po malo dodavajte sitno narezan maslac sa začinskim biljem. Na kraju skinite umak s vatre te začinite solju i paprom.