Slana jela

Medaljoni svinjske pisanice s umakom od svježeg sira

25 min

Sastojci:

» 800 g svinjske pisanice
» 50 g MEGGLE Premium maslaca
» 200 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
» 100 g MEGGLE svježeg sira
» sol i bijeli papar

Priprema:

Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je narežemo na medaljone debljine 3 do 4 cm. Iznad vatre stavimo gril tavu i pričekamo nekoliko minuta da se dobro ugrije. Medaljone svinjske pisanice posolimo, gril tavu poprskamo s malo ulja i na nju stavimo peći medaljone, sa svake strane 3-5 minuta. Za to vrijeme, u zasebnoj tavi iznad srednje jake vatre rastopimo polovicu maslaca, zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i pomalo miješajući pjenjačom umiješamo svježi sir. Na kraju, kada smo dobili jednoličan umak bez grudica, umiješamo preostali maslac i umak je gotov. Gotove medaljone rasporedimo na tanjure i prelijemo ih pripremljenim umakom. Kao prilog možemo poslužiti pržene krokete, grill palentu ili kuhano povrće.