Slana jela

Krem juha od rajčice s vrhnjem za kuhanje

Sastojci:

» 200 g luka
» 2 lješnjaka
» 50 g MEGGLE maslaca sa začinskim biljem
» 700 g svježih paprika (žuta, zelena, crvena)
» 200 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
» grančica majčine dušice
» 0,5 l povrtnog temeljca
» 1,5 l rajčica pelata
» sol po potrebi
» bijeli papar
» 1 žličica šećera

Priprema:

Luk sitno izrežite na kockice i s fino nasjeckanim češnjakom popržite u loncu na maslacu sa začinskim biljem dok ne postane proziran. U međuvremenu, očistite paprike i pecite u peći na 200 ° C nekih 10 minuta. Kada se ohlade, ogulite ih i izrežite na kockice, od toga 200 g odvojite kao prilog juhi. Ostatak dodajte na luk u tavi. Zatim umiješajte 100 ml vrhnja za kuhanje i kada se vrhnje stopi, dodajte majčinu dušicu. U sve dodajte temeljac od povrća i rajčica pelat i sve kuhajte oko 10 minuta, uz dodatak začina: sol, bijeli papar i šećer. Na kraju juhu ispasirajte štapnim mikserom, ulijte u zdjelice i na vrh dodajte preostale paprike. Svaku porciju krem juhe ukrasite vrhnjem.