![](https://meggle.hr/wp-content/uploads/2021/10/gourmeggle-1.png)
Biftek s gljivama i vrhnjem za kuhanje
Sastojci:
» 750 g junećih tournedos odrezaka
» 250 g šampinjona
» 2 glavice luka
» 40 g MEGGLE Premium maslaca
» 120 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
![](https://meggle.hr/wp-content/uploads/2021/05/Biftek-s-gljivama-i-vrhnjem-za-kuhanje-2-1020x680.jpg)
Priprema:
Prije svega meso narežite na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckajte. U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodajte narezano meso, začinite solju i paprom i pržite ga okrećući 3 - 4 minute. Gotovo meso izvadite, stavite na toplo. Na masnoću od prženja dodajte luk, te začinite solju i šećerom, a zatim promiješajte i pržite dok luk ne omekša. Prženi luk premjestite u sito, protisnite ga u čistu tavu, tako da umak bude gladak, dodajte šampinjone i na srednjoj vatri pržite po prilici 3 minute. Zatim dodajte meso, sjeckani peršin, vrhnje za kuhanje, promiješajte i pričekajte da se sastojci ugriju. Jelo je gotovo i možete ga poslužiti.