MEGGLE Emmental sir – nova zvijezda sirnih plata na hrvatskom tržištu! 


Bilo da ga konzumiramo izrezanog na kriške, kockice ili ribanog, bio sam ili poslužen uz fini kruh, možda koji ukusan komad suhomesnatog proizvoda, sljubljen s medom ili voćem, uz pokoji gutljaj dobrog vina – kako god ga poslužili, sir je jedna od neizostavnih namirnica u kojoj najčešće uživamo prilikom raznih druženja s obitelji, prijateljima ili u poslovnom okruženju.

Sir MEGGLE Emmental rezultat je znanja i tradicije u proizvodnji sira, duže od 100 godina, koja potječe iz regije Allgäu

Prema podacima Međunarodnog udruženja mliječnih proizvoda (IDFA), danas u svijetu postoji oko 2.000 vrsta različitih sireva. Mliječna industrija MEGGLE donosi jedan od najpopularnijih – svoj MEGGLE Emmental – koji pruža pravi užitak ljubiteljima sira.

Ukusan i poseban, sir MEGGLE Emmental rezultat je znanja i tradicije proizvodnje sira duže od 100 godina. Riječ je o siru visoke kvalitete koji svoje korijenje vuče iz pokrajine Allgäu u Njemačkoj, gdje je njegova proizvodnja dovedena do savršenstva. U toj pokrajini žive ljudi koji vole odvajati vrijeme ne samo za proizvodnju sira, već i za uživanje u njegovim okusima, mirisu, punoći i posebnosti. Emmental je prisutan u njihovim životima kao obrok, međuobrok tijekom planinarenja, u pivnici ili kod kuće. Oni vole dijeliti i drugima omogućavati uživanje u svojoj tradiciji. Upravo to sada čini i MEGGLE donoseći svoj Emmental sir na police trgovina diljem Hrvatske, omogućujući i ostalima da u njemu uživaju, kao što to čine stanovnici  ove njemačke pokrajine.

MEGGLE svoj Emmental sir proizvodi od najkvalitetnijih i autentičnih sastojaka. Ono što ga razlikuje od ostalih emmental sireva jest činjenica da MEGGLE Emmental nosi zaštićenu oznaku izvornosti. Proizvodi se isključivo u pokrajini Allgäu, mlijeko i sirovine koji se koriste u njegovoj proizvodnji moraju biti isključivo iz navedene pokrajine te s pašnjaka zemalja EU.

U proizvodnji se koristi najbolje pasterizirano mlijeko krava koje su pasle na pašnjacima uglavnom obiteljskih i planinskih farmi regije Allgäu. To ga ujedno i razlikuje od ostalih emmental sireva na tržištu. Naime, zanimljiva je i informacija da se za proizvodnju jednog kilograma sira Emmental upotrijebi čak 11 kg mlijeka.

Sir prolazi visoko kontrolirani proces proizvodnje te zrenja u kori u trajanju od dva mjeseca, čime se dobiva njegov prepoznatljiv okus i vrhunska kvaliteta. Ujedno je tim procesom sir zaštićen od vanjskih utjecaja tijekom razdoblja zrenja. Na taj način, poručuju iz mliječne industrije MEGGLE, čuva se okus, kvaliteta i izvornost njihovog sira Emmental.

Osim toga, valja istaknuti kako vrijeme zrenja Emmentala osigurava siru da prirodno bude bez laktoze, odnosno da je sadržaj laktoze u njemu manji od 0,1%. To znači da i oni osjetljivi na mliječne proizvode, odnosno na laktozu, mogu uživati u ovom ukusnom siru.

MEGGLE Emmental sadrži 45% mliječne masti u suhoj tvari te nam na stol dolazi u nijansama od boje slonovače do zlatnožute, a koje ovise o mlijeku, odnosno onome čime su se krave na ispaši hranile. Upravo je to dodatna posebnost ovog sira i dokaz njegove autentičnosti i tradicionalnog načina pripreme.

Okus, boja, miris i hranjivi sastojci – MEGGLE Emmental

Blago je orašastog, tipičnog emmental okusa te sadrži mnogo zdravih sastojaka – osigurava osnovne hranjive tvari, kao što su proteini i masti, važni minerali i vitamini te je prirodan izvor kalcija. Sa svojim karakterističnim rupicama i jedinstvenim orašastim okusom, doslovno će oplemeniti svaku dasku za sir, kao i razne recepte. Prepustite se glatkoj teksturi i blagom aromatičnom okusu MEGGLE Emmentala i doživite okus tradicije i kvalitete.

Više: SIREVI